Sabtu, 17 April 2010

.:Penting!!!!:.

Jom kita g selamatkan ramai-ramai....mai sini aku nak cerita satu tektik penting untuk korang cepat kaya,tak rugi ko belajar ni,malah ia bg untung lagi...nak tau tak ni?tak nak tau sudah,sape yang nk tau baca la sampai habis..

Ni Cara Baru Untuk Curi Kereta..dgr baik-baik aku nak ajar ni...hahahaha...


BERHATI2 PADA KERTAS YANG MELEKAT PADA CERMIN BELAKANG KENDERAAN ANDA
Sedarlah semua! Tolong sebar2kan... .... Kita berjalan menghampiri tempat parking, membuka kerata dan masuk kedalamnya. Kita start engine kereta dan bersedia untuk berundur. Bila kita melihat cermin belakang untuk melihat kawasan belakang, kita dapati ada kertas yg melekat ditengah2 cermin belakang menghalang pandangan kita..

Jadi kita parking balik kereta, buka pintu dan keluar untuk menanggalkan kertas (atau apa jua benda) yang menghalang penglihatan kita tadi. Bila anda sampai dibahagian belakang kereta, pada masa itulah pencuri itu akan keluar dari tempat sembunyinya, masuk kedalam kereta dan memecut pergi.

Dia mungkin akan merempuh anda dengan laju semasa mereka melarikan kereta anda. Perasan tak kaum hawa? Saya pasti beg duit kita masih didalam kereta. Jadi sekarang pencuri memperolehi kereta kita, alamat rumah kita, duit kita, dan kunci2 kita. Rumah kita dan kesemua identity kita telah diperolehi!

BERHATI-HATI DENGAN CARA BARU YANG DIGUNAKAN.


CARA-CARA NAK HALANG:

1.Sebelum naik kete keliling kete tu dulu,kalu de kertas korag buang awl2,pastikan kunci korang tak pegang terlebih dahulu.

2.Kalau dah ternaik kete baru perasan ade kertas,korang guna pengibas cermin tuk buang kertas tu.

3. Kalau korg masa nk undur baru perasan,korg suruh la kwn kat sebelah tu turung buang,jgn biar kosong tempat driver.

4. kalu korg nk undur baru perasan,korg sesorg tak de teman,korg kunci mcm biasa matikan enjin,kunci kepala kete,kunci masukkan dlm baju,atau sorok dlm stokin,masa kuar tu bawak sekali payung,pastu korg turun buang la..

Kan kaya korang,kete tak hilang,duit tak hilang,alamat pncuri tak dapat,semua yang de dlm kete tu pencuri tu tak dpt amik la.....hehehehe...MUDAHKAN kalu kita sentiasa berhati-hati dan beringat-ingat...

Tiada ulasan: